fbpx Skip to content

Dark Medina skifer

- enestående naturmateriale med uovertrufne tekniske egenskaber
Dark Medina naturskifer

Fra

100 års garanti

DKK

Garanti

Pr. Kvm tag

Om produktet Dark Medina

Dark Medina skifer kommer fra et stenbrud i Cabrera-bjergene, som er et af de fineste stenbrud i den mest berømte skiferproducerende region i det nordvestlige Spanien. Dark Medina er en eksklusiv skifer med en helt unik og naturlig dybblå-sort farve, der ikke falmer i sollys – heller ikke i skarp sol. Den er i øvrigt kendt for sine karakteristiske langsgående korn.

Desuden er den også godkendt til brug af de franske myndigheder – som opretholder de højeste og strengeste standarder omkring skifer i verden. Dark Medina er vores mest solgte skifer til facader begrund af dens unikke mørke farve, med Dark Medina får man en beklædning der ændrer udsende ud fra lys og vejr.

Naturskifer har været anvendt i Danmark siden midten af 1800-tallet, og vælges stadig den dag i dag pga. holdbarhed og dets klassiske og smukke udseende. Dark Medina er blevet testet efter nogle af markedets strengeste og mest respekterede standarder, og har opnået fantastiske resultater ved alle test. 

English Heritage var en britisk offentlig instans med ansvar for at bevare og administrere historiske monumenter i England og for administration af bygningsfredning. I april 2015 blev den en del af en velgørende organisation, der har bevaret navnet. For at beskrive, hvor exceptionel Dark Medina er, kan det nævnes at English Heritage har anvendt Dark Medina i flere projekter.

Desuden er den også godkendt til brug af de franske myndigheder – som opretholder de højeste og strengeste standarder omkring skifer i verden.

Piedra er meget stolte over at være eneforhandler af Dark Medina i Scandinavian og tilbyder 100 års garanti på Dark Medina.


Oprindelig lokation

Leon - (Spanien)

Anvendelse

Tag- og facadebeklædning

Farve

Farveægte sort

Karakteristika

Godt anerkendt for sine lodrette linjer, meget ensartet, perfekt til bygninger af historiske betydning

Format

fra 300x200 mm op til 600x450 mm

Tykkelser og vægt

5 mm 33 kg/m2 - 6-7 mm 46kg/m2

Download vores brochurer

Datablade

Montageringsvejledning

BIM-filer

Detaljetegninger

Salgs og leveringsbetingelser

Garanti blanket eksempel

Forskrifter/anbefalinger

Dokumenteret kvalitet

Dark Medina har vedvarende klaret sig fremragende i tests – på alle måder.

Hvad enten den er af den strenge Norm Francais (NF 228), den lige så krævende ASTM – amerikansk standard eller den nuværende europæiske standard (BS EN 12326), viser testresultaterne en imponerende stabilitet over årene.

Nyder tillid fra højeste sted

Dark Medina har vist sig at være af så høj og konsistent kvalitet, at den er en af de få importerede skifre, der tidligere er blevet godkendt som alternativ til historiske materialer af de myndigheder, der er ansvarlig for vedligeholdelsen af væsentlige britiske bygninger, såsom Buckingham Palace og British Museum.

Den anses ofte, globalt set, for at være mere eftertragtet end walisisk skifer, på grund af dens mørkere farve. Dark Medina er også certificeret til brug i Snowdonia National Park området i Nordwales, samt af de franske myndigheder (og franskmændene ved lidt om skifer, eftersom 80 % af verdens skiferproduktion foregår der!).

Holder med garanti længere end bygningen

Når det handler om, hvad du skal sætte på taget, bør det ske uden risiko. Derfor påtager vi os risikoen og garanterer dit Del Carmen-tag i op til 100 år. Da den gennemsnitlige levetid for en bygning er noget lavere end det, holder dit tag med garanti længere end bygningen.

Dette er vi i stand til at gøre, fordi vi af erfaring ved, at dit tag vil holde. Der er ikke rapporteret en eneste fejl ved Dark Medina (hverken med hensyn til egnethed som tagmateriale eller det rent æstetiske), siden den første gang blev benyttet i Europa.

Dark Medina naturskifer

Inspirationsgalleri

Naturskifer er ganske enkelt det bedste materiale til tagdækning og tagbeklædning, der kan tilpasses ethvert projekt.

Skifereksperten Victor Cardenes

Tagskifer

Jeg hedder Victor Cárdenes, og jeg er fra Spanien. Jeg er geolog og har en PhD i tagskifer. Jeg har forsket i dette fantastiske materiale i 20 år. Jeg har udgivet mere end 30 videnskabelige artikler om tagskifer, som dækker de mange forskellige aspekter af skifer. Heriblandt dets historie, forvitringsadfærd og geologi. I den tid har jeg fundet ud af en masse om tagskifer, som jeg tror, du vil finde interessant. I dette indlæg vil du kunne læse mere om tagskifer. Først vil jeg gerne fortælle, hvad tagskifer er. Det er ”en finkornet metamorf sten, der fremviser spaltning”. Denne spaltning

Læs mere »

Skifer kan være lige så slidstærk som andre materialer

Skifer er formentlig det mest holdbare tagmateriale. Når det er ordentligt installeret ifølge klimatiske og miljømæssige forhold, vil et kvalitetsskifertag kunne holde i et århundrede. Et hus med skifertag vil kunne øge dets værdi med årene osv. Hvis du har snakket med en skiferdistributør, så har du garanteret hørt alt det før. Selvfølgelig vil enhver sælger prøve at overbevise dig om, at deres produkt er det bedste på markedet. Men denne gang vil jeg præsentere dig for nøjagtig og komparativt data. I 2017 undersøgte forskere fra arkitektskolen ved Burgos Universitetet i Spanien slidstyrken af forskellige tagtyper. De undersøgte og sammenlignede

Læs mere »

Vækst af mos på tagskifer

Hej skiferfolk! I dag vil jeg skrive om væksten af mos på skifer. Mos er overalt. Det udgør en vigtig gruppe af planter, som ofte er den første organisme til at vokse i nye miljøer. Mos kan vokse på næsten alle overflader, inklusiv nye sten og deriblandt skifer. Generelt er mos anset til at være et forvitringsmiddel i bygninger. Deres små rødder kan penetrere stenens overflade, og derved give plads til andre forvitringsmekanismer. Dog har nyere studier fokuseret på mos’ rolle i grøn arkitektur, som integrerer planter i bygninger for at kunne skabe grønnere byer. En gruppe forskere fra universitetet

Læs mere »

Antikt værktøj af skifer

Hej skiferfolk! Enhver som har arbejdet med skifer med de bare hænder, har sikkert oplevet at skære sig selv på stenens skarpe kanter. Ved det punkt, har de fleste nok tænkt det samme, imens de har stoppet blødningen: ”Dette ville være en god kniv…” Hvis du har oplevet det samme og tænkt det, så er du ikke alene. Antikke folkefærd har brugt skifer til at lave værktøj og våben, siden første gang de kom til at skære sig selv med skifer. En hurtig søgning på nettet vil vise flere eksempler på den mægtige ”ulu-kniv”. En karakteristisk arbejdskniv, som primært blev

Læs mere »

Er moderne tag af nyere materialer bedre end traditionel tagskifer?

Hej skiferfolk! Efter min mening er selve installationen af et nyt tag meget vigtigere end kvaliteten af den brugte tagskifer. Du kan sagtens have et super stykke tagskifer, men hvis det ikke er installeret af en certificeret byggeentreprenør med erfaring i tagskifer (altså en god professionel), kan det godt gå galt. At vælge den rette installering af taget er kritisk for tagets kvalitet. I dag er nye teknikker blevet udviklet til at lægge skifertag. For eksempel har Newmont Slate Inc. udviklet ”the Slate shield”, hvilket gør det muligt at lette vægten af et skifertag, uden det mindskes i kvalitet. Andre

Læs mere »

Hej skiferfolk!

”Er der virkelig ingenting vi kan gøre mod dette?” Det er nok det spørgsmål, som jeg har hørt mest, siden jeg begyndte at arbejde med tagskifer. Udvindingen af tagskifer har unikke karakteristika. Skifer skal kun bruge et par snit for at kunne bruges, hvor andre naturlige sten skal bruge yderligere fremstilling i form af polering, konsolidering eller kemisk behandling. På den anden side er mængden af spild i udvindingen af tagskifer relativ høj. Kun omkring 7-9% af, hvad der blevet udvundet fra minerne bliver til brugbare fliser. Resten bliver til spild. Derfor oplever næsten alle, som besøger et skiferstenbrud at

Læs mere »